Завдяки злагодженим діям медиків та влади на Заставнівщині вдалося мінізувати загрозу втратити життя людей під час пандемії COVID-19

 

 Безперебійна робота інфекційного відділення – це результат співпраці багатьох людей, яких пандемія об’єднала у боротьбі з життєвою загрозою

          Ще буквально трохи більше як місяць і буде рік, як ми живемо в умовах пандемії, спричиненої коронавірусною інфекцією COVID-19.

За цей час ми навчилися по-іншому сприймати світ, обставини, людей, котрі нас оточують.

З глибоким пошанівком схиляємо голови перед самопожертвою лікарів.

Більш прискіпливо ставимося до керівників, від яких залежить матеріальна забезпеченість закладів охорони здоров’я. І хто б там і що не говорив, саме від уміння посадовців вчасно та якісно організовувати і координувати роботу медичних закладів, пропускних пунктів, шкіл та дитсадочків залежить швидкість розповсюдження смертоносного вірусу, а отже стан нашого здоров’я.

Хочемо чи ні, але майже кожній родині довелося звернутися по допомогу до лікарів. Хтось переніс захворювання амбулаторно, інші – перебуваючи у стаціонарі інфекційного відділення.

Приємно визнати, що голова Заставнівської районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук вміло організував співпрацю усіх, від кого залежав позитивний результат боротьби з коронавірусом на Заставнівщині. Це лікарі й приватні підприємці, волонтери.

Ніхто не стояв осторонь. Завдяки чому якісно функціонує інфекційне відділення Заставнівської районної лікарні. У перші ж місяці пандемії до кожного ліжка підведено газопостачання (кисню).

Представники бізнесу та органи місцевого самоврядування з великою довірою віднеслися до прохання Дмитра Васильовича допомогти медикам Заставнівщини.

Були закуплені кисневі концентратори, засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, встановлено дезінфекційні рамки.  

Облаштовано кисневу станцію. Пацієнти активно тестуються на наявність вірусу COVID-19. Що допомагає у більшості випадків уникнути ускладнень.

Саме ці заходи мінізували загрозу втратити життя людини(!) Голова РДА не втомлюється дякувати медичним працівникам за відданість обраному фаху  та співпрацю.

Краяни ж навзаєм -- за розуміння проблеми та уміння її вирішувати.



Top