Відео - ШЕВЧЕНКО-СТЕРНЕНКО або #ПРАВДАЩЕНЕТОРЖЕСТВУЄ#

 
Біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Заставні відбулося зібрання-флешмоб з нагоди 207-ї річниці з Дня народження та 160-річчя з дня смерті Кобзаря. Просвітяни, воїни-"атовці" російсько-української війни, волонтери, небайдужа громадськість вшанували пам'ять  Пророка, називаючи його творчість Програмою наших дій на щодень.
Наголошували, що лише ритуальної шани Тараса нині замало, потрібне свідоме осмислення його поезії.
Зауважували, що феномен Шевченкової боротьби за свободу  суголосний з Героями Небесної Сотні, воїнів-захисників України в російсько-українській війні та з патріотом Стерненком, якого засудили до 7,5 років ув'язнення і який став жертвою політичної розправи. 
На зібранні виступили голова "Просвіти" С.Масловська, волонтер-євромайданівець В.Петришак, самодіяльна поетеса-волонтерка С.Тілабова, керівник ГО "Учасників бойових дій" Л.Галай, активіст-просвітянин із с.Погорілівка М.Новак, послідовниця "Руської бесіди", товтрянка О.Ферлієвич.
Учасники зібрання закликали читати "Кобзар", осмислювати прочитане; вирішили виготовити "міні-кобзарі" для представників влади міста й району, як орієнтир для подальших дій, спрямованих до народовладдя та ефективності державотворчих процесів.
Насамкінець просвітяни, запитуючи перехожих міста, чи знають який сьогодні день -- дарували шевченкознавцям прапорці -- символи   свободи, якої так прагнув наш Пророк.    


Top