Відео - У Заставнівській школі мистецтв ліквідовували умовну пожежу

 

На жаль, останнім часом в Україні та й в усьому світі збільшилась кількість пожеж на об’єктах із масовим перебуванням людей.

Резонансні надзвичайні події, що трапились у Одесі та в різних містах України вкотре підтвердили, яку небезпеку приховує стихійний вогонь і що при незадовільному протипожежному захисті можливі масові людські жертви, а також величезні матеріальні втрати.

13 травня 2021 року працівниками Чернівецького районного Управління Головного управління ДСНС України у Чернівецькій та працівниками ДПРЧ-5 м. Заставна здійснено (ТСН) тактито-спеціальні навчання та практичні навчання на тему: «Ліквідація пожежі в навчальних закладах» в «Комунальному закладі Заставнівської школи мистецтв» міста Заставна, вул. Кобилянська 3.

Згідно тактичного задуму пожежа виникла внаслідок короткого замкнення електричної мережі на 1-му поверсі в класі. Створилася реальна загроза та паніка серед дітей, утворилося щільне задимлення. Всі приміщення охоплені димом. Працівниками ДПРЧ-5 м. Заставна, здійснено повну евакуацію людей які знаходилися в приміщенні та погашено умовну пожежу на даному об’єкті.

Залучено особового складу 10 чол. ДПРЧ-5 ГУДСНС України у Чернівецькій області, 2 автоцистерні.

Зокрема приділено велику увагу роз’ясненню, чим небезпечна пожежа на об’єктах із масовим перебуванням людей, і як слід правильно діяти у такій ситуації, а також до присутніх доведено правила безпеки, про особливості проведення евакуації зі «Комунального закладу Заставнівської школи мистецтв».

 Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по м. Чернівці Чернівецького районного Управління Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області капітан служби цивільного захисту - Андрій ФІРІЧ

 



Top