Заставна відзначила 73 річницю визволення від Німецько-фашистських загарбників

 

Сьогодні заставнівчани та гості міста відзначали 73 річницю визволення Заставнівщини від німецько – фашистської навали.

Біля пам'ятника воїнам-визволителям зібралась громадськість щоб хвилиною мовчання вшанувати пам'ять тих, хто загинув в горнилі Другої світової війни, звільняючи рідний край від коричневої чуми.

  У пошані поклали квіти до підніжжя пам'ятника перший заступник голови Заставнівської районної державної адміністрації Василь Молдован, керівник апарату  райдержадміністрації Іван Семенюк, голова районної ради ветеранів  Орися Скорейко, начальник Управління пенсійного фонду України у Заставнівському районі Віктор Стасюк, заступник Заставнівського міського голови Руслан Леванін та інші.

  24 березня 1944 року розпочалось визволення району радянськими військами. Першою на землю Заставнівщини вступила десантна рота гвардії старшого лейтенанта Іванова з автоматниками моторизованого батальйону 40-ї гвардійської танкової бригади на броні, які переправились через р.Дністер у районі сіл Василів та Дорошівці.

За три дні район був повністю визволений від німецьких та румунських загарбників. Давно відгриміли бої, але люди свято бережуть пам'ять про тих, хто не повернувся до рідних хат.

Джерело: http://zastavna.bukoda.gov.ua/



Top