Відео - ДЕНЬ ГІДНОСТІ і СВОБОДИ ТА ДЕНЬ ДЕСАНТНИКА У ЗАСТАВНІ

 
Урочистості з нагоди цих свят розпочалися ще у Свято-Миколаївському храмі м.Заставна. 
На недільній, святковій  літургії  настоятель храму о.Дмитро Костащук вітав усіх прихожан, у тому числі учасників бойових дій російсько-української війни, волонтерів, присутніх на службі,зі святами та із Днем Ахистратига Михаїла, покровителя десантників. Після служби ми рушили до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні.
     
      Після поминальної панахиди за загиблими на Майдані та на Сході України, яку провели отці Дмитро Костащук і Василь Пазюк разом із церковним хором, учасниця Київського Євромайдану, голова Заставнівської "Просвіти", модератор заходу, Світлана Масловська, повернула учаснників зібрання у буремні події Революції Гідності, наголошуючи на масштабності Євромайдану, його досягненнях і уроках. 
     
Свої думки щодо подій 2013-2014 років і сьогодення висловили учасники Київського та Заставнівського Майданів: Віталій Петришак, Юлія Джус, Василь Молдован, Микола Новак.
   
  З нагоди Дня десантно-штурмових військ ЗСУ голова "Просвіти" вручила грамоту громадській організації "Учасників бойових дій російсько-української війни Заставнівщини", голова Людвіг Галай, який привітав усіх із державними святами, побажав побратимам здоров'я та стійкості духу. 
       
Музичні вітання -- патріотичні пісні дарував чернівчанин, співак і автор численних пісень, волонтер Юрій Олесь, а власні поезії -- також волонтери -- Микола Лисич (м.Чернівці) та Софія Тілабова (с.Товтри). 
       
Гідність, Честь, Память, квіти й лампадки  від учасників дійства -- до Памятних знаків -- Героям Небесної Сотні та Героям, які  загинули на Сході України. 
       
Слава Україні! Героям Слава! 


Top