У Заставні, суд зобов’язав відшкодувати 110 тис. грн, збитків водію який пошкодив автівку через неякісну дорогу

 

На Буковині у Заставні місцевий житель відсудив у міської ради понад 110 тисяч гривень

Як повідомляє інтернет видання "Буковина Онлайн"; за рішенням Заставнівського районного суду Чернівецької області стягнуто з Комунального підприємства Заставнівської міської ради «Благоустрій Плюс» на користь жителя м. Заставна матеріальну шкоду в розмірі 96 288 (дев`яносто шість тисяч двісті вісімдесят вісім) гривень 63 копійки, плюс ще близько 15 тисяч гривень судових витрат.

Судом встановлено, що 15.10.2019, о 21 год 00 хв, водій керуючи власним автомобілем марки Volkswagen Transporter по вул. Пушкіна в м.Заставна Чернівецької області, діючи відповідно до дорожньої ситуації, здійснив наїзд у відкриту яму, яка знаходиться на проїжджій частині дороги по вул. Пушкіна,№11.

Згідно з ч. 3 ст.-14 Закону України «Про дорожній рух» передбачено, що учасники дорожнього руху мають право на безпечні умови дорожнього руху, на відшкодування збитків, завданих внаслідок невідповідності стану автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів вимогам безпеки руху.

Дослідивши всі письмові докази суд прийшов до висновку, що дорога по вулиці Пушкіна, розташована на території міста Заставна Чернівецької області, перебуває у віданні Заставнівської міської ради та є комунальною власністю.

Про це інформує адвокат потерпілого: Василь Данищук



Top