В Заставні після ремонту доріг сходить асфальт (відео)

 

В Чернівецькій області в Місті Заставна на сьогодняшній день утворилася проблема. Там - стали перевіряти шляховиків. Точніше, перевіряти, як вони ремонтують дороги.

Традиційно знайшли масу недоліків і порушень. Як виправдовуються дорожніх справ майстра? 

На ремонт цієї вулиці в райцентрі Заставна Чернівецької області, місцева влада виділила майже 180 тисяч гривень. Підрядник зобов'язався відремонтувати. Але робив все на швидку руку. Наприклад - асфальт засипали у необроблені ями, а замість спеціального ковзанки використовували підручні засоби. В результаті - полотно вийшло нерівним, так і зняти його, як виявилося - можна за допомогою звичайної викрутки.

Свіжий асфальт - відпадав цілими пластами.

"Кожна ямка повинна бути випиляна, просмолена і повинен бути каток. У них, на жаль, не було випалено, катка не було. Вони робили дорогу маленькою віброплитою, і тому вийшло неякісно", - сказав Василь Радиш, міський голова Заставни

Підрядник - схалтурив - каже мер. Дорожники - виправдовуються. Сталася помилка. Замість п'яти тонн асфальту, в Заставну привезли аж 23. І весь висипали.

"Тому його ніхто не міг зібрати, перевантажити і відвезти туди. Що хлопці встигли, то виробили. Що не встигли - асфальт попався кіркою і воно не закатывалось просто!", - сказав Сергій Биливский, заступник директора будівельної фірми-підрядника.

Чому робітники не звернули увагу, що їм привезли дуже багато асфальту - питання залишається без відповіді. Але їх вини керівництво фірми-підрядника не побачило. І всю відповідальність переклав на водія вантажівки, який переплутав населені пункти. Його - кажуть - вже оштрафували. Чиновники ж наполягають - покриття потрібно міняти.

"Складені дефектні акти, підписані договори по цій дорозі. На поточний ямковий ремонт гарантія не дається. Але ми, думаю, змусимо підрядника - якщо будуть вибоїни, переробити свою роботу", - сказав Руслан Леванин, заступник міського голови Заставни

А от активісти - благі наміри ні підрядника, ні чиновників, не вірять. Руслан Мельник - в минулому році зіткнувся з подібною проблемою. У його рідному селі так зробили дорогу, що асфальт не протримався й кількох днів. Полотно точно так же знімали руками. Після цього чоловік вивчив технологію ремонту доріг. Підрядник зобов'язаний викликати фахівців технагляду, які стежать за якістю робіт. Але більшість шляховиків - з ними просто домовляються.

"Для того, щоб прийняти об'єкт, вони повинні дати відкат. Для того, щоб ті відкати дати - вони десь заощадити.

А потім ще треба заощадити, щоб дати правоохоронним органам, а ще дати тому, хто замовив. Хотілося щоб притягнули до відповідальності одного підрядника, то технагляд - щоб хоча б одного по Україні посадили - тоді всі б задумалися", - сказав Руслан Мельник, громадський активіст

Але в Заставну фахівців технагляду - не запрошували. А значить дотримувалася технологія ремонту і як витрачалися гроші - сказати ніхто не може. Виходить гроші просто закатали в асфальт. І як довго він протримається навіть після доопрацювання питання риторичне.

Джерело інформації: Інтер

Не дерибан, а "ці руки нічого не крали": продовження заставнівської дорожньої епопеї.

Дерибан Заставнівської міської Ради? - ВІДЕО

В Заставну їдуть високі гості - мерія посипає дороги попелом (відео)

 



Top