Відео - дитячі садки Заставнівського району - святкують 100-літню річницю з Дня Народження української поетеси Марії Познанської

 

30 травня в місті Заставна у будинку школяра вихованці садочків з усього району святкували 100 років від народження видатної дитячої поетеси Марії Познанської.

Цей урочистий захід організували Заставнівський районний відділ освіти та міська центральна бібліотека, для того щоб вшанувати пам'ять поетеси, та пригадати неймовірну кількість дитячих віршів, які та написала впродовж життя.

Про Марію Познанську було сказано дуже багато, дітки з дитячих установ охоче розповідали її вірші, танцювали та своїми маленькими серцями, зробили святкування незабутнім, адже емоції які вони передавали в віршах, не можливо передати просто прочитавши їх.

Хочеться подякувати всім вихователям, за те що прививають нашим діткам любов до творчості, а таким письменникам як Познанська, за те що у своїх творіннях передають всю красу рідної землі, та вчать наших діток бачити навколишнє середовище, унікальним та прекрасним.

Ніщо на світі не може бути більш цікавішим, як перша книга яку дитина візьме в ручки, адже це цілий світ знань в якому до нас жили поети, а тепер і ми впізнаємо його перегортаючи сторінки старенької книги яка поколіннями не змінюється ніколи.

В календарі визначних та пам'ятних дат 15 липня відзначатиметься 100- ччя від дня народження відомої дитячої поетеси, лауреата літературної премії імені Лесі Українки - МАРІЇ АВАКУМІВНИ ПОЗНАНСЬКОЇ.

Напередодні відзначення цієї пам'ятної дати методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Заставнівської районної державної адміністрації організовано та проведено літературне свято за участю вихованців дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів району.

Вихованці, батьки, педагоги мали змогу ще раз перегорнути сторінки творчого скарбу дитячої поетеси, яка творила саме для найменших громадян України.

Шепіт прозорої води,зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів - усе це дороге серцю.

Ні з чим незрівнянна природа рідного краю, а слова природа і Вітчизна – нероздільні.

Марія Авакумівна розуміла і змогла донести до свого читача своє бачення дитини-дошкільника, і що його основою життя є гра, яка веде до пізнання реального світу.

Саме тому її поезії сповненні життя, добра, краси, задушевності й мелодійності,пройняті чарівною безпосередністю і щирими почуттями, не мають забуття.

Писати як для дорослих, тільки краще – заповіт на всі часи.

Поділися з друзями

 

На жаль в відео міститься аудіо записи захищені авторським правом, тому невеличкий фрагмент ролику може транслюватися без звуку.

Інформація про правовласника

Waltz   Eugen Doga, Russian State Symphonic Orchestra of Cinematography & Sergey Skripka


Top