Львівське сміття відтепер і в Заставні (відео)

 

Чергову партію львівського сміття виявили цього разу - в Чернівецькій області. Непотріб звозили вночі. Все робили з дозволу мера одного з райцентрів. Яка ж ціна питання з'ясовувала Ольга Паламарюк.

Близько години ночі мешканці райцентру Заставна помітили підозрілу вантажівку. З'ясувалося: він віз 20 тон відходів на місцеве звалище. Люди пішли за фурою. Але коли прийшли, більшу частину сміття вже встигли вивантажити. Водій пояснив: відходи віз зі Львова. Без документів.

"Їхав він уже, зі слів шофера, уже третій раз. Казав, що вчора було дві фури - він і ще одна фура була. Ніякого ні договору, ні накладної, він нічого не міг представити", - говорить Василь Джус, житель Заставни.

Без документів, але c дозволом. Як виявилося: своє "добро" приймати львівське сміття дав мер Заставни. Одноосібно. Без узгодження з членами міськвиконкому. Депутатів таке нахабство обурило.

"Звісно, обурює той факт, що по даному питанню ніхто не радився ні з членами виконкому, ні з депутатами міської ради. Чомусь це рішення на загальне обговорення ні з громадою, ні міську раду, ні виконком не піднімалося", - говорить Юлія Дупешко, депутат Заставнівського міськради.

А ось сам мер пояснює: прийняти сміття його попросили по телефону. Спочатку він відмовлявся, але потім подобрішав. На питання - чому не порадився з депутатами, відповідає: знав, що ті не погодяться.

"У мене живе у Львові дуже багато друзів і я не знаю, що мене завтра чекає. І я вирішив. Якщо це такий великий злочин, я готовий нести за це відповідальність. Я просто як міський голова - пішов на зустріч", - говорить Василь Радиш, міськой голова Заставни.

У стільки ж Заставні обійшовся такий жест доброти мера? Охоронець сміттєвого полігону розповідає: вивантажити кубометр відходів коштує 15 гривень. А якщо врахувати, що львівських фур тут побувало не менш десятка - сума виходить пристойна.

"Я думаю, що це, бистріше всього, безнаказаність, яка, як кажуть, уже неодноразово, безнаказаність, дії. Коли безнаказаність, то можна повторяти", - говорить Василь Молдован, заступник голови Заставнівської райдержадміністрації.

Чи перевищив повноваження міський голова - мають з'ясувати правоохоронці. Також як і те, чи дійсно сміття вивантажували безкоштовно. Або, просто, гроші пішли комусь в кишеню. 

По матеріалах: Подробності-ТВ автор: Ольга Паламарюк 

Рекомендуємо прочитати: Проблема львівського сміття вирішена за 207,5 млн гривень

Поділися з друзями

 



Top