Відповідь Цуркану від Радиша щодо стадіону

 

Ярослав Цуркан: По стадіону ,якщоб деякі теперішні керівники не заважали давно б вже доробили , а то тільки шуму багато а толку мало.

Ярославе Васильовичу, Ви аж тепер почали перейматися ремонтом стадіону? За 8 років «керування» не було часу, а тепер знайшовся?

Замість того, щоб зробити гарний стадіон, Ви взялися за «нарощування» третього поверху трибуни. Хочу Вас запевнити, що Ви в обов’язковому порядку будете приймати участь у розбиранні та приведенні її у попередній стан.

А після цього будете замовляти висновок будівельної експертизи, що будівля придатна до подальшого використання.

На даний час є тільки особисто вами замовлений висновок в НДІ Проектреконструкція, де чітко зазначено і зафіксовано, що на даний час трибуна знаходиться в аварійно-небезпечному стані, тому що за Вашого керівництва були допущені грубі порушення будівельних норм при її «реконструкції». Слово «реконструкція» пишу в лапках, бо це була не реконструкція, а розкрадання.

У 2012 році на цю трибуну було виділено 170 тисяч гривень.

Будівельною комісією депутатів попереднього складу ради разом із залученими спеціалістами по будівництву було зафіксовано факт розкрадання будівельних матеріалів та невиконання більшої частини будівельних робіт на суму 105 тисяч гривень.

Наш акт обстеження був підтверджений пізніше висновком будівельного експерта, який зараз знаходиться в матеріалах кримінальної справи.

Тепер давайте підіб’ємо, скільки коштує третій поверх трибуни на стадіоні:

170 тисяч гривень на «реконструкцію», з яких 105 тисяч украли,

+ 40 тисяч гривень штрафу за порушення державних будівельних норм, який Ви заплатили не із своєї кишені, а з бюджету міста,

+ 12 тисяч гривень коштувало заключення НДІ Проектреконструкція про те, що будівля після вашої реконструкції стала аварійною і небезпечною для експлуатації,

+ 17 тисяч гривень судова будівельна експертиза на вимогу слідчого, яка підтвердила, що Ви разом із своїми компаньйонами вкрали з цього будівництва 105 тисяч гривень. Разом майже 240 тисяч гривень!

Нагадаю також, що інфляція гривні з 2012 року по сьогоднішній день, відносно курсів конвертованих валют складає біля 350%. Отже, на сьогоднішній день прямі збитки від Вашої «реконструкції» складають біля 750 тисяч гривень.

Це не враховуючи тих коштів, які прийдеться витратити на розбирання ваших поверхів і приведення трибуни в початковий стан. А якшо будівлю укріплювати то по цінах 2013-2014 років це 800 тис.грн а зараз це що 3 млн.грн.?

У 2014 році Вами був замовлений проект в тому ж НДІ Проектреконструкція, де було визначено, що для подальшої експлуатації трибуни необхідно провести роботи по її укріпленню на суму в майже мільйон гривень, а після проведення укріплюючих робіт провести ще одну експертизу, що будівля вже придатна до експлуатації.

Але навіщо потрібен третій поверх на трибуні стадіону за мільйони гривень там, де на футбольному полі ростуть будяки, очерет і пасуться гуси?

Була розслідувана кримінальна справа і навіть відбувся суд, де судили Вашого брата Лазаренка Юрія Васильовича як інженера-будівельника, хоча такої посади він ніколи не займав.

Судом було встановлено, що фірма-підрядник «Монарх-Буд» ніби-то сплатила штрафні санкції, які чомусь на рахунки міської ради не надходили.

І також була проведена перевірка КРУ, в акті якої зафіксовано, що «Монарх-Буд» і міська рада провели взаємозаліки за будівництво трибуни стадіону та огорожі в ДНЗ №1.

Ярославе Васильовичу, Ви мене змусили звернутися щодо перевірки будівництва тієї огорожі. І я думаю, що після перевірки буде аналогічна ситуація, що і з трибуною.

Ярославе Васильовичу, я Вам обіцяю, що на тій трибуні буде встановлено банер про те, що та будівля є символом Вашої корупції та покривання цієї корупції правоохоронними органами, бо інша кримінальна справа щодо Вас персонально розслідується по сьогоднішній день.

Джерело: Руслан Леванін сторінка на facebook



Top