СКІЛЬКИ КОШТУЄ СТАВ В ЦЕНТРІ ЗАСТАВНИ?

 

Всі знають, що земля має свою ціну. Вартість одного квадратного метра в Заставні коливається від…..до орієнтовно 800 грн.

Нижню межу або мінімальну вартість квадратного метра землі у нашому місті спробуємо дослідити.

Також відомо, що від вартості квадратного метра землі залежить і орендна плата, якає одним із основних джерел наповнень бюджету. А це наші дороги, освітлення, допомога потребуючим, ремонти в школах, садочках тощо.

Тож яка мінімальна вартість квадратного метра землі у м.Заставна?

У серпні минулого року депутати Заставнівської міськради визначили, що вартість 1 м2 землі не може коштувати дешевше, як 60 грн. (https://zmr.gov.ua/documents/r_10214.pdf )

Це було більше року назад. Можливо, ця цифра вже неактуальна?

Можливо, є якісь інші теперішні рішення?

Можливо, земля у Заставні подешевшала?

У вересні 2017 року на позачерговій сесії Заставнівської міської ради було прийняте рішення, яке також показує реальну вартість землі.

Цим рішенням депутатами встановлено вартість 1 м2 у розмірі 80 грн. і це на окраїні Заставни (в районі курятника, вул..Дорошенка, так звана Перша бригада).

Відомо, що чим ближче до центру, тим дорожча вартість 1 квадратного метра землі. І несуттєво, чи це земля під ставом, чи під городом, чи під будівлею…

Отож, яка вартість повинна бути 1 м2 землі в центрі міста?

Невже вона може бути меншою, ніж 80 грн.( https://zmr.gov.ua/documents/r_23433.pdf )?

Невже, дешевше, ніж на окраїні?

Логічно: не може!

Але в Заставні – можливо все!

На найближчу сесію міськради, яка можливо відбудеться 03.11.2017 року, виноситься питання про затвердження нормативно - грошової оцінки земельних ділянок водного фонду (кадастрові номери 7321510100:03:012:004;7321510100:03:06:0074), що знаходяться в оренді фізичної особи - підприємця Радиш Орисі Миколаївни.

Тобто визначатиметься вартість одного квадратного метра землі, яка використовується для комерційного риборозведення, з метою одержання прибутку, і то немаленького. А те, що в центрі міста зробили рибну ферму, позбавивши заставнівчан чудового місця для відпочинку, це вже інше питання… Хоча теж варте уваги

Отже, на найближчій сесії депутати визначатимуть вартість землі під Панськими ставом, відштовхуючись від якої буде встановлені надходження в місцевий бюджет.

Сума орендної плати встановлюється у розмірі від 3% до 12% від вартості 1 м2 землі.

Конкретну цифру щодо ставки оренди землі своїм рішенням приймає також .

І верхом цинізму буде, якщо депутати своїм рішенням встановлять ціну за м2 меншу, ніж 80 грн., в районі 30-40 грн. До речі, вартості землі за 1 м2 у даному проекті рішення, який виставлений на сайті міської ради під №9 (https://zmr.gov.ua/documents/proekty/p_25009.pdf) чомусь немає.

Дана публікація є відкритим листом-зверненням до Заставнівської міської ради з проханням опублікувати в ЗМІ або на офіційному сайті Заставнівської міської ради для ознайомлення всіх заставнівчан із інформацією скільки все таки коштує та земля, яку орендує дружина мера під Панським ставом.

Водночас цікаво було б почути пояснення, чому до жителів міста при визначенні вартості 1 м2 землі в оренду використовується різний підхід?

Чи це чергова відверта спроба обікрасти місто?

Також принагідно хочемо зауважити: якщо для когось орендна плата є зависокою, то від оренди можна відмовитися, а через аукціон зможуть взяти в оренду Панський став ті, кого така ціна влаштовує!

Врешті –решт у виграші буде все місто і його жителі.

Джерело: Заставна Інфо



Top