Відео - Заставнівська благодійна коляда

 

«Різдво повинно завітати до кожного!» - саме під таким гаслом у м.Заставна відбувся захід, організований ГО „Кроки до майбутнього” та ГО „Уніа”.

З-за підтримки жителів та підприємців міста (Хомин Я. (стоматологічна поліклініка), Джус В., Дронек В., Шелегон О., магазин «Маркет», магазин «Вацак», Статкевич Ю., Горпенюк А., Пазюк В., Бацала П., Остапчук І., Борденюк О., Михайлюк С., Данилюк.В) та благодійників із-за кордону (пані Софія з Іспанії, пані Анжела Котик-Шевчук, Панзига В.).

На зібрані кошти були закуплені продуктові набори для дорослих (олія, цукор, масло, яйці, ковбаса, копчений сир, вермішель, 2 види круп, яблука, солодощі), набори для дітей (асорті з печива та цукерок, мандарини, кукурудзяні кульки) та набори ласощів для дорослих (печиво, мандарини та яблука). Саме їх «різдвяні ангели», якими були вихованці Заставнівського районного БДЮТ (керівник гуртків – Дупешко-Джус Ю.) вручали дітям та дорослим із вразливих категорій населення міста Заставни. Діти-волонтери: Остапович А., Остапович Д.,Остапович М., Джус Н., Джус О., Лучик Х., Пазюк М., Янчик А., - щиро вітали зі святами, щедро вінчували та дарували добру звістку про народження Ісуса Христа через колядку всім тим, в чиї оселі вони завітали. У багатьох людей таке привітання викликало здивування та сльози радості на обличчі. Люди були здивовані, що незнайомці можуть безкоштовно колядувати та ще й дарувати при цьому гостинці. Але хіба не в цьому полягає істинна цінність добра?

Протягом двох днів проведення акції «Різдво повинно завітати до кожного» було охоплено більше 50 сімей заставнівчан (дорослі та діти з інвалідністю, одинокі, особи похилого віку), яким потрібна людська увагу та підтримка. Веселий дитячий спів запалював у них вогник надії, дарував віру в добро та надію на відродження забутих традицій.

В якості волонтерів до проведення заходу також долучилися: Шендеровська О. та Остапович Н.

Костюми для юних колядників-волонтерів люб’язно було надано Заставнівським районним Палацом культури (керівник Цимбалюк О.).

Звісно, шкода, що не змогли завітати до всіх, хто цього потребує. Але єднання та спільні дії дозволять нам разом змінювати дійсність та творити добро. 

Джус В.Б., ГО „Кроки до майбутнього”

Поділися з друзями



Top