Долина нарцисів розцвіла на Закарпатті

 

На Закарпатті розцвіла найбільша у Європі долина нарцисів.  В цьому році долина нарцисів розцвіла швидше, ніж зазвичай. А все через особливо теплу весну. Тому в ці вихідні побачити унікальну квіткову красу з'їхалися тисячі туристів з усієї України та навіть з-за кордону.

 

260 гектарів жовто-білих кольорів будуть радувати своєю красою ще два тижні. Тому тутешні екологи очікують великого напливу туристів. Адже з кожним роком охочих побачити це весняне диво більше.

Долина нарцисів під наглядом ЮНЕСКО. Квіти з полів зривати строго заборонено, адже серед майже півтисячі видів нарцисів, 15 з них занесені до Червоної Книги.

Долина нарцисів є унікальною не тільки для України. Подібного масового цвітіння цих рослин немає більше ніде в світі.

"Долина нарциciв" - заповідник, який розташовується в урочищі Кіреші в 4 км від міста Хуст, що в знаходиться центрі Закарпатської області. З 1992 р. у складі Карпатського біосферного заповідника входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.

Цього року, вхід до "Долини Нарцисів" коштує 15 гривень з людини, 10 гривень для студентів при наявності студентського квитка. 6 гривень - коштує вхід для школярів..



Top