Вінничина створила квітковий прапор миру

 

На честь 25-річчя Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України на музейній площі Вінниці виклали національний прапор з живих квітів площею 200 м².

Для цього використали 9 тисяч горщиків з чорнобривцями та петуніями. У такий спосіб вінничани вирішили долучитися до всеукраїнської акції «Прапор України – прапор миру», фінал якої 23 серпня пройде у Києві.

 «Організатори акції звернулися до нас з пропозицію залучити вінничан до всеукраїнського квіткового флеш-мобу. Знайти людей було не складно, бо ідея насправді цікава. Полягає вона в тому, щоб кожному місті сформувати квітковий жовто-блакитний прапор, а частину горщиків з квітами передати до столиці.

Там сформують найбільший у світі квітковий прапор площею близько 15 тис м² з подальшою реєстрацією цього заходу у Книзі рекордів Гіннеса та Книзі рекордів України, – розповідає голова молодіжної ради Вінниці Дмитро Мира. – У Вінниці до флеш-мобу долучилися люди різного віку – від п’ятирічних дівчаток до літніх людей. За кілька годин виклали квітковий прапор миру.

У такий спосіб ми прагнули подарувати учасникам акції позитивні емоції, гарний настрій та почуття гордості за свою Україну, яка цими днями святкує 25-річчя».



Top