Верещук про обшуки в Укроборонпромі: вина посадовців не доведена

 

Служба безпеки України ще не довела факт зниження військово-технічного співробітництва України з Пакистаном, а тому коментувати провину посадовців "Укроборонпрому" дуже зарано.

Про це народний депутат України, член Комітету ВР з питань національної оборони Ірина Верещук заявила в ефірі одного із телеканалів, коментуючи відповідну справу СБУ і обшуки в "Укроборонпромі".

За її словами, на даний час немає підтверджень версій СБУ про те, що міжнародні контракти не виконувалися.

"Я бачу, що "Укроборонпром" подає звіти, що вони державне замовлення виконали на 100%. Отже тут якогось взаємозв’язку немає", - наголосила вона.

А відтак, коментувати чиюсь вину поки немає доказової бази - зарано, впевнена Верещук.

"Ступінь провини кожного має визначати суд і точно не я. Тим не менше, щодо зниження нашої оборонної здатності, впливу на контракти Укроборонпрому і посадових осіб, діяльність яких, як каже СБУ, вплинула на міжнародні контракти - це не доведено", - повідомила Верещук.

Нагадаємо, 03 грудня, в день призначення Юрія Гусева новим керівником "Укроборонпрому" Служба безпеки України провела обшуки в оборонному концерні, зокрема і в "Укрспецекспорті" в пошуку "зради".

При цьому СБУ залучила антитерористичний підрозділ "Альфа". Як відомо, правоохоронці вивчають пакистанські контракти 2020 року. В "Укрспецекспорті" своєю чергою заявили, що підстави обшуку надумані, які і самі версії слідства СБУ.

Водночас журналіст Бутусов вважає дії СБУ спробою провести "кадрові зачистки" та повернути собі фінансові потоки.

Джерело: УНН


Top