Проблема львівського сміття вирішена за 207,5 млн гривень

 

Проблема львівського сміття вирішена. При наймі, на папері. Відходи зі Львова впродовж двох найближчих років будуть приймати полігони 20 міст Львівської області.

Проблема львівського сміття вирішена. Але є одне "але"

Відповідний меморандум підписали керівники Львівських облдержадміністрації, облради, міськради і мери 20 міст регіону, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, тепер влада Львова і кожного з міст-підписантів протягом двох тижнів повинні скласти договір, в якому буде вказано конкретну кількість відходів, яке місто буде приймати протягом двох років.

Зі свого боку, Львів бере на себе ряд зобов'язань виділити фінансування, як для роботи полігону, оплату полігонам які погодяться прийняти сміття, так і для вирішення певних соціальних проблем в містах.

Крім того, фінансувати рекультивацію полігонів будуть з коштів обласного бюджету.

У тексті меморандуму зазначено, що загальна сума фінансування для 20 міст на 2017-18 роки становить 207,5 млн гривень.

У той же час, згідно з меморандумом, прогнозується, що обсяг відходів, щодня вивозяться зі Львова, складе 580 куб м. Очікується, що найбільші обсяги можуть прийняти Новояворівськ (80 т), Самбір (70 т), Миколаїв (60 т), Дрогобич (50 т), Стрий та Червоноград (по 40 т).

Нагадаємо, раніше столичні чиновники запропонували вивозити сміття в Чорнобильську зону.

Поки ж відходи зі Львова регулярно звалюють в інших областях України. 21.04.2017

Новини по темі: Львівське сміття відтепер і в Заставні (відео)



Top