Марію М’якоту з Днем Народження вітає Заставнівська Волонтерська Сотня

 
Марію М’якоту з Днем Народження
Вітання

З Днем народження сотнику! 11 травня із всіх куточків України, від друзів, колег, відомих артистів і особливо від воїнів які стоять на передовій лінії російсько- українського фронту лунатимуть дзвінки – поздоровлення з Днем народження знаного волонтерського сотника Марії М’якоти.

ЇЇ ім’я стало відоме Україні ще в 2014 році, коли всі телеканали і соціальні мережі були заповнені матеріалами про потужні відправки на фронт домашніх смаколиків, які готували волонтери із невеличкого буковинського містечка Заставна, яких очолила ця трудолюбива жінка. Щомісяця по 1-2 відправці багатотонних вантажівок споряджають волонтери на фронт. 

Що таке одна відправка? Це зібрати, заробити, випросити 50-70 тисяч гривень, закупити різноманітну продукцію з якої необхідно готувати домашні страви, організувати 50-100 чоловіків і жінок, які протягом кількох днів, в 2-3 зміни, хто коли може, готуватимуть смаколики, упакувати їх в різноманітну тару, а потім у ящики, домовитись про транспорт і відправити його зі своїм супроводом на фронт. Правда просто? 

А як сотня заробляє гроші? Ходили по ринках, співали, просили, збирали. Колядували по місті і селах, просили підприємців і всіх людей доброї волі. Організовували благодійні концерти відомих артистів України (народні артисти України М. Янченко, Ніколо Петраш, заслужені артисти України Іван Дерда, Ніна Мирвода, Петро Чорний, Наталія Май з донечками Олесею і Станіславою, шоу-дует «Віва», народний колектив Наталії Фаліон «Лісапетний батальйон», група «Торнадо плюс», переможці і призери шоу «Україна має талант», та «Голос країни» Олександр Кварта, Іван Гензера, та В. Бабак.

Жодне містечко районного центру України не приймало таку кількість знаних артистів на своїх сценах. Волонтерська сотня поріднилася з цими артистами, зарахувала їх до свого складу, бо відправки на фронт стали можливими завдяки спільній праці волонтерів і артистів.

Асортимент домашніх смаколиків : Ковбаси домашні, ліверні, кров’янки, котлети, відбивні, копчена пастрома і почеревина, копчена риба і копчені кури, домашні голубці, завиванці, капуста, гречка чи квасолі з реберцями, м’ясом, буковинська начинка з м’ясом, солодка бабка, домашній хліб, торти, асорті печива, паски, крашанки… Всього в переліку було біля 40 різних видів і все це готується в домашніх печах. 

Для приготування смаколиків забито 115 свиней, 7 бичків, біля 5 тон риби. До роботи волонтерської сотні підключилися майже всі села району, школи, дитячі установи, багато підприємців, посильну допомогу надають наші заробітчани із-за кордону…

Чи легко все це організувати? А Ви як думаєте? Спробуйте хоч щось подібне зробити і Ви зрозумієте, яка важка це праця, скільки часу, сил і здоров’я вона вимагає, та ні з чим із переліченого не рахується наш сотник Марія М’якота.

Заставнівська волонтерська сотня вітає свого бойового отамана, самовідданого патріота, вмілого організатора, великого трудоголіка і благодійника Марію М’якоту з Днем народження і бажає міцного здоров’я, трудової наснаги і щасливої долі.

Автор: Юрій Кушнір



Top