Відео - У Юрія Кушніра — Славний Козацький Ювілей!

 
Вітання

«Слава нашої країни — праця і завзяття. Всі під прапор України єднаймося браття. Українському народу , Слава Україні, пам’ятаймо, що ми з роду — козацького — вільні…» (Ю.Кушнір)

З козацького, вільного, українського роду наш нинішній ювіляр — Юрій Аксентійович Кушнір, котрого, певно ж, знає кожен заставнівчанин та багато хто з буковинців, українців.

Побачити його без фотоапарата — не побачити нічого. Бо його постійний, хоч і не вельми сучасний попутник — фотоапарат здатний творити дива… Але сьогодні мова про іменинника. Отже, Юрій Аксентійович Кушнір - історик, краєзнавець, поет, просвітянин, волонтер, відеооператор, фотолюбитель, природолюб, сім’янин... Цей перелік можна продовжувати ще довго-довго.

А все тому, що він багатогранна особистість, трудолюбива і чесна людина - перед собою і перед суспільством. Перший схід сонця побачив у селі Данківці Хотинського району 20 вересня 1943 року, та майже все доросле життя провів на Заставнівщині.

Навчався в Хотинському сільськогосподарському технікумі і Чернівецькому держуніверситеті, працював робітником Хотинської шляхово-експлуатаційної дільниці, вчителем Заставнівської середньої школи, голової міської ради м.Заставна, директором Заставнівського вищого професійного училища №24, керуючим справами районної ради.

Його знають як високого професіонала і творчу людину. Читачі захоплюються його історичною повістю «Дністряни», поетичною збіркою віршів «Цілий світ для нас», історико-інформаційним довідником «Свято-Іоанно-Богослов-ський Хрещатицький монастир» та природно-заповідних місць Заставнівщини «Краще один раз побачити», книгою «Данківці - наша мала Батьківщина» та книгою «Мелодія слова» — ще одна поетична збірка, повноправною дійовою особою в якій є Любов! Любов до України, до рідної землі, до друзів, до жінки.

А ще Юрій Аксентійович — мудрий, вірний друг, щирий порадник, жертовний помічник, невиправний романтик і лірик, поезією своєю веде нас до відвертості, щирості, але принциповості й правдивості, бо «кожну мить живе немов останню», уважний вчитель, улюблений батько, коханий чоловік — статний, стрункий, з молодечим запалом, іскрою в очах, завжди у доброму настрої, позитивний та залюблений у життя, яке сприймає як суцільний рух, бо сам наче живчик — приклад для багатьох молодих.

Практично безвідмовний, коли справа стосується «Просвіти», волонтерства, історії, нашого сьогодення і майбутнього, але чи не завжди — він за кадром, бо таку стезю обрав останні майже 5 років — до переліку улюблених справ, творчості, досліджень додав собі хобі — залишити для історії відеорепортажі про небайдужість до подій, які відбуваються в Україні та своїх земляків.

Саме завдяки йому про «Заставнівську волонтерську сотню» та Заставнівську «Просвіту» дізналися не лише в Україні, але й далеко за її межами. Небагатослівний і скромний, але у своїх репортажах, виступах на просвітницьких заходах вміє переконати інших своїм патріотизмом, ерудицією, а майстерністю слова буквально валить з ніг ворогів, котрим чужа наша мова, наша церква, Україна.

Дорогий наш друже, побратиме, істинний патріоте! Ви надзвичайно мудра людина, справжній громадянин своєї держави, який несе світло правди, чим робите цей світ добрішим, щирішим, красивішим. Заставнівська «Просвіта», Заставнівська волонтерська сотня», Заставнівська районна бібліотека щиро здоровлять Вас зі славним ювілеєм! Багато хто саме Вашими очима дивиться і бачить цей світ таким, який він є насправді. Нехай Ваш погляд і надалі буде чистим.

Нехай Ваше мудре диво-слово надихає й стимулює нас на добрі справи. Нехай Ваше серце ніколи не знає болю, а душа буде переповнена нашою любов’ю, прихильністю й повагою до Вас. Дай Вам, Боже, багато, багато років життя у здоров’ї, мирі, Божому благословенні.

Нехай у день ювілею й надалі завжди щастить другові-поету і його родині!

З Днем народження, наш дорогий Юрію Аксентійовичу!

Поділися з друзями

 

 



Top