Вітання голови райдержадміністрації з Днем пам’яті і примирення та 74-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 
Вітання
 Дорогі наші ветерани, шановні краяни!            
             8 і 9 травня – славетні дні, які кров’ю, сльозами та всенародною пам’яттю викарбувані на меморіальних скрижалях історії.
            Нацистська окупація України під час Другої світової війни є однією з найбільш трагічних сторінок нашої історії.  Масові переслідування за національною ознакою, винищення євреїв, розстріли української інтелігенції, повсюдне ставлення до українців як до людей другого сорту – на зміну одному тоталітарному режиму в Україну в 1941 році прийшов інший,  для якого саме існування української нації було під питанням.
 
Ціною надзвичайних, нелюдських зусиль українці змогли вижити у таких умовах та звільнити власну землю від чергових «визволителів». Ця перемога здобувалася ціною мільйонів життів та скалічених доль. По закінченні війни в Україні не залишилося практично жодної родини, яка б не зазнала втрат. Вклад українського народу у перемогу над нацизмом є неоціненним.
         
У день пам’яті та примирення ми вшановуємо мужність та хоробрість доблесних воїнів, які пройшли пекло Другої світової війни й зробили вирішальний внесок для порятунку Європи від нацизму. Схиляємо голови перед мільйонами безіменних героїв, які назавжди залишилися на полях війни, віддаємо данину глибокої поваги вам, шановні наші ветерани-фронтовики, працівники тилу, солдатські вдови, діти війни.
        
Подвиг воїнів Перемоги сьогодні гідно продовжують українські солдати захищаючи країну на східних рубежах. Низько вклоняємося ветеранам та захисникам Вітчизни, дякуємо за патріотизм і самопожертву заради незалежності та територіальної цілісності України, свободи нашого народу.
          
   Щиро вітаю усіх мешканців Заставнівщини із Днем Перемоги!
    Нехай у кожній сім’ї панують добро, злагода і любов, а наша держава здобуде омріяний мир!  Бережіть свободу і незалежність, цінуйте безхмарне небо й усмішку дитини, щасливу родину та єдину Україну!


Top