З Днем Національної Поліції України вітають священики Заставнівського благочиння Чернівецької єпархії ПЦУ

 
Вітання

Дорогі браття і сестри - працівники Заставнівського відділення Національної поліції України!

Від усієї душі вітаємо вас з святом - Днем Національної Поліції України!

Ви вибрали нелегкий шлях в житті. Нелегкий – бо він полягає в служіння людям і державі, тобто є – жертовним і відповідальним. Бог, даючи заповіді Мойсею на горі Синай, показав, що він - Бог порядку, а не хаосу. І щоб забезпечити цей порядок Він поставив власті (Рим.13.1)

Саме на поліцію покладено відповідальне і благородне завдання - захист життя і здоров’я людей, прав і свобод громадян, інтересів держави і суспільства від протиправних посягань . Ви - як «Божі слуги цим постійно зайняті»(Рим.13.6). В цьому є пряме повеління Боже, ап.Павло говорить: «Бо начальник є Божий слуга, тобi на добро. А якщо робиш зло, бiйся, бо вiн недаремно носить меч; вiн — Божий слуга, месник на покарання того, хто робить зло» (Рим.13.4). Тому надзвичайно важливо памʼятати ці слова. Бо кожний з нас є відбитком Божого промислу у різних виглядах домобудівництва.

Переконані, що завдяки відповідальному ставленню до службових обов’язків, вмінню долати труднощі та за умови всебічної підтримки з боку суспільства, ви з честю виконуватимете поставлені завдання. А підтримка суспільства може проявляється не тільки у вигляді покори але і - совісті. Ап.Павло каже: «…тому треба пiдкорятися не тiльки зі страху покарання, але й заради совісти»(Рим.13.5). А це може відбуватися тільки на принципах гармонії громадян і влади.

Нехай Ваша нелегка, але почесна справа озивається людською вдячністю, хоча це дуже важко, бо постійно є, так звані, «дві правди». Висловлюємо подяку за ваше служіння і спільну півторарічну молитву. Ми вас розуміємо й підтримуємо «Бо начальники страшнi не для добрих дiл, а для злих. Чи хочеш не боятися влади? Роби добро i одержиш похвалу вiд неї (Рим.13.3).

Закликаємо на вас Боже благословення. Бажаємо вам та вашим рідним міцного здоров’я, миру, щастя, добра, злагоди і натхнення у вашому почесному служінні в ім’я незалежної України.

З повагою священики Заставнівського благочиння Чернівецької єпархії Православної Церкви України



Top