З днем вчителя вітають священики Заставнівського благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії Православної Церкви України

 
Вітання

Дорогі вчителі!

Вітаємо Вас, з святом працівників освіти України. Обравши цей важкий, але Богом благословенний шлях, «...і вклав йому у серце дарування навчати інших... (Вих. 34-35), Ви формуєте світогляд підростаючого покоління і готуєте їх до важких випробувань дорослого життя.

Вчитель свідомий того, що мусить удосконалити найперше свої знання, щоб потім їх передати учням. Саме вчитель проводить більше часу з дітьми, ніж їхні батьки. Взаємна співпраця вчителя і батьків відкриває великі можливості вплинути на світогляд дитини і створити умови, де вона формується як особистість, але залишається індивідом.

Саме вчитель відіграє важливу роль у моральному, соціальному і духовному розвитку людини. Велика відповідальність лягла на Вас, дорогі вчителі, щоб у бурхливому часі новітніх технологій і розвитку сучасних наук, навчити учнів не розгубитись, не втратити духовні цінності і не злитись у соціумі.

Духовна сторона розвитку дітей посідає основу навчання. Ви добре ознайомлені із масовими випадками булінгу, коли діти втрачають з різних причин духовно-моральний орієнтир і готові кривдити інших. Це і є прояв глибокої прірви у духовній сфері «...вони навчатимуть народ мій розбирати, що святе, що не святе» (Єз. 44-23).

Мудрість вчителя проявляється в його розумінні і навчанні любити і знати історію свого народу, вміти відокремити багатовікового ворога своєї землі не для того, щоб зненавидіти, а для того, щоб не дозволити йому більше повторювати трагічні сторінки історії.

Саме Ви, шановні вчителі, відповідальні за формування свідомості учнів, їхнього патріотизму і в критичних ситуаціях, які спіткають Батьківщину, навіть до самопожертви за свій народ.
Господь не покидає Вас, Він обрав Вас бути Його служителями на ниві науки, вкладає у Ваші серця Його божественну науку «...вони навчать тебе і тобі скажуть, візьмуть науку із свого серця» (Йов. 8-10).

Бажаємо Вам бути божественними вісниками земної науки, яка стане добрим фундаментом для зведення міцних стін, для науки духовної і вічної.

З любов'ю у Христі Ісусі священики Заставнівського благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії Православної Церкви України .



Top