Відео - У Вікнянській ОТГ розпочали капітальний ремонт доріг європейського зразка

 

Відомо для всіх, що Кабмін при розподілі фінансування віддає перевагу тим ОТГ, які дотримуються рекомендацій уряду.

У свій час Вікнянській об’єднаній територіальній громаді дослухалися до цих рекомендацій і єдині в районі провели оптимізацію закладів освіти, створивши ОЗ-«Вікнянський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». 

Старання у цьому напрямку були не марними,  адже починаючи з 2018 року для опорного закладу отримали значні кошти і провели такі роботи:

  1. Придбали новенький шкільний автобус;
  2. Провели капітальний ремонт та закупили сучасне технологічне обладнання для харчоблоку опорного закладу;
  3. Провели реконструкцію котельні, встановили найсучасніші котли, систему контролю, безпеки та економії, а також повністю замінили систему опалення;
  4. Замінили вікна та двері на нові енергозберігаючі;
  5. Утеплили фасад та перекрили приміщення школи;
  6. Проводиться реконструкція спортивного майданчика на спортивний майданчик зі штучним покриттям;
  7. Створили та обладнали інклюзивно-ресурсну кімнату;
  8. Закуплено та введено в дію лінгафонний кабінет іноземної мови;
  9. Закуплено комп’ютерне та мультимедійне обладнання;
  10. Повністю оновлено матеріально-технічну базу навчальних кабінетів;
  11. Всі заклади освіти ОТГ забезпечені швидкісним інтернет зв’язком та інше.

З 1 березня 2020 року в Україні стартувала Президентська програма «Велике будівництво». Вікнянська ОТГ не пасла задніх і звернулася до Кабміну з проханням у рамках програми «Велике будівництво» провести капітальний ремонт автомобільних шляхів загального користування місцевого значення. Це надзвичайно важливе питання, адже цими дорогами щодня до опорного закладу  їде майже 100 здобувачів освіти.

Новини по темі: Відео - З Днем Незалежності України вітає Вікнянська ОТГ

   Оскільки це єдиний опорний заклад в районі, урядом  виділено зверх 100 мільйонів гривень на капітальний ремонт дороги Юрківці – Вікно – Брідок на ділянці Вікно – Брідок довжиною 7615м. та ремонт мосту, який знаходиться на цій дорозі.

З 25 серпня 2020 року в громаді розпочалися грандіозні роботи. Ремонт проводить відоме на всю Україну підприємство ШБУ – 77, використовуючи техніку найвідоміших світових брендів. Підрядник працює без вихідних. Згідно кошторису передбачено використання новітніх технологій капітального ремонту доріг. Керівництво громади спостерігає за дотриманням всіх норм. До роботи залучені всі необхідні служби: екологи, геологи, газовики, водопостачання та водовідведення.

     Дорога вкрай необхідна для дотримання норм безпеки під час перевезення дітей до закладу освіти, але дає неабиякі можливості для розвитку громади. В першу чергу це доступність та зручність для кожного жителя ОТГ,  розвиток туризму у наддністрянських селах,  можливість придбати житло на березі річки, або приїхати просто відпочити. Відрадно те, що побачивши ряд позитивних змін до керівництва громади почали звертатися люди з діловими пропозиціями про започаткування окремих видів виробництва, з бізнесовими програмами розвитку туризму, спортивно-оздоровчих комплексів та ряд інших.

Читайте також: Відео - Вікнянська ОТГ не перестає вражати темпами розвитку - Економія на опаленні більше ніж у 20 разів

    Віримо, зробивши дороги якісними та сучасними, діти зможуть комфортно їздити на навчання, а кожен житель та гість громади отримає задоволення від користування оновленим дорожнім покриттям.

    Так працюють справжні господарі!

P.S В той час, коли інші керівники займаються словесними перепалками та вказують пальцем на попередників у Вікнянській ОТГ кипить робота та згуртований колектив робить все щоб громада процвітала, звичайно не все можливо зробити одразу, але рухаючись вперед вони обов’язково досягнуть поставленої мети.



Top