Відео - Заставнівська Гімназія, ЦРБ та "Просвіта" організували пізнавальний історичний екскурс – флешмоб, присвячений 100-річчю Буковинського віча

 

Витоки української державності на теренах Буковини до 100-річчя Буковинського віча.

3 листопада Буковина відзначатиме 100-річчя Буковинського віче – вагому подію в історії державотворення української державності на теренах Чернівецької області.

Цікавий, пізнавальний історичний екскурс – флешмоб, присвячений 100-річчю Буковинського віча, підготували і провели учні Заставнівської гімназії – директор С.Мартинюк, голова районної «Просвіти» – С.Масловська, працівники центральної районної бібліотеки – директор Л.Стасюк.

Всі завітали до бібліотеки, а звідси урочистою ходою розпочали флешмоб біля пам’ятника Т.Г. Шевченка на центральній площі міста, далі рушили до працівників Заставнівської РДА, районної ради, працівників клубних установ району, які зібрались на семінар в районному палаці культури, завершили ходу в міській раді.

Учні гімназії привідкривали завісу історії, розповідали про ті тривожні часи 100-річної давності, а також про те, що історичні події 1918 року відбувались і в Заставні.

Пропонуємо переглянути відео флешмобу.

Поділися з друзями

 

 



Top