Відео - Увага COVID-19. Лікарі Заставнівської ЦРЛ наголошують – відповідальність починається з тебе!

 

Лікарі Заставнівської районної лікарні готові до надання допомоги хворим на коронавірус. Про це повідомив завідувач поліклінічного відділення Іван Середюк.

Працюють бригади екстреної медичної допомоги, які перевозитимуть пацієнтів, у яких підозрюють дану інфекцію. Автомобілі обладнанні необхідними медпрепаратами. Медики мають спеціальний захисний одяг. Після перевезення хворого автомобіль дезінфікуватимуть.

Лікар зазначив, що на сьогодні, на жаль, специфічного лікування короновірусної інфекції не існує. Відділення інтенсивної терапії може надавати допомогу важкохворим з будь-якою інфекційною патологією. Там є апарати зі штучною вентиляцією легень, є централізована подача кисню від кисневих балонів.

Новини по темі: Відео: Звернення лікарів Заставнівщини до вірян, які відвідують релігійні храми під час проведення богослужінь у період карантину

Хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію, направлятимуть до інфекційного відділення КНП Кіцманська ЦРЛ та до обласного центру.

За словами Івана Середюка, при появі симптомів потрібно зателефонувати або викликати сімейного лікаря додому та дотримуватися його рекомендацій.

Уберегтися від поширення захворювання допоможе свідомість кожного з нас. А це, насамперед, суворе дотримання правил особистої гігієни та дезінфікування рук, обмеження контактів з людьми, що приїхали з країн, де поширений COVID-19, дотримання вимог карантину. Особливо це стосується людей, які перебувають у закритому приміщенні – офісах, релігійних храмах.

Керівники релігійних громад, як відповідальні громадяни, повинні закликати вірян дотримуватися всіх порад лікарів. Адже відповідальність – головний запобіжник поширення небезпечного захворювання.



Top