Вітання голови райдержадміністрації з нагоди 100 – річчя Буковинського віча

 
Вітання

На початку листопада ми відзначаємо 100 - річчя славної дати в історії нашого краю – Буковинського віча.

Ця подія має особливу вагу та значення не лише для буковинців, але й для усієї України. Сотню літ тому наші попередники з честю виконали свій патріотичний обов’язок.

Заклик Буковинської делегації Української Національної Ради до незламної, завзятої, невтомної праці в ім’я української держави втілювався минулими і прийдешніми поколіннями у життя, що все ближче і ближче наближувало нас до створення демократичної держави європейського зразка.

Буковинське віче задекларувало принцип рівноправності національних меншин на території краю, узагальнивши давні традиції міжнаціональної злагоди та порозуміння між людьми різних мов, звичаїв, культур та традицій.

Віддаючи данину шани та поваги учасникам і послідовникам Буковинського віча, маємо бути гідними їх мудрих настанов.

Нині, в час воєнного конфлікту на сході нашої держави, ми маємо, вкотре озираючись на минуле, ствердно для себе зрозуміти, Україна – єдина, неподільна, соборна держава, в якій її громадяни хочуть жити в мирі та повній взаємній злагоді. Тож нехай приклад наших дідів і прадідів надихає нас на самовіддане служіння ідеалам соборної незалежної держави.

З нагоди свята, шлемо усім українцям побажання мирного неба, щастя і миру, добробуту соціального і духовного, єднання у розбудові нашого краю, як того нам заповіли 100 років тому учасники велелюдного народного парламенту – Буковинського віча.

Зі святом тебе, Заставнівщино! Зі святом, Буковино!

З повагою, Юрій кітар – голова Заставнівської районної державної адміністрації



Top